NARAVNI MATERIALI

AGEPAN FLEX je mehka lesnovlaknena plošča, ki se uporablja namesto mineralne volne. Je mehka in prožna, narejena iz lesnih vlaken. Ima sposobnost izenačevanja vlage v prostoru. Je odlična toplotna iz zvočna izolacija.

AGEPAN THD je trda lesnovlaknena plošča, ki se uporablja kot sekundarna kritina ali fasadna plošča. Je zelo paroprepustna brez vsebnosti formaldehidov. Dodan je le parafin, ki preprečuje pronicanje vode v notranjost. Je odličen toplotni in zvočni izolator. Plošče so narejene na pero in utor zaradi česar se izboljša tudi zvočna zaščita stavbe.

AGEPAN STD INSTALL je trda lesnovlaknena plošča za izolacijo inštalacijskega kanala. Plošče izolirajo steno po celotni površini, kar izboljša toplotne karakteristike hiše. V plošče se rezkajo utori za inštalacije. Tako kot vsi naravni materiali imajo tudi te plošče sposobnost izenačevanja vlage v prostoru. So odličen toplotni in zvočni izolator.

AGEPAN OSB so konstrukcijske plošče nemške kvalitete, ki jih odlikujejo nadpovprečne statične lastnosti. Pri gradnji se uporablja OSB/4 plošče, ki so brez formaldehidov.

Les kot osnovni material skeletne hiše ima lahko zelo dolgo življensko dobo v kolikor je primerno suh, zato vgrajujemo le cerificiran lepljen les vlažnosti med 15-18%. Da bi leseni konstrukciji podaljšali življenjsko dobo jo obdamo z naravnimi materiali, ki imajo sposobnost uravnavanja vlage tako v prostoru kot tudi v leseni konstrukciji. S tem se izboljša mikro klima v prostoru, kar pomeni, da ARBEKO HIŠE z uporabo naravnih izolacijskih materialov ustvarjajo zdrave pogoje za bivanje, hkrati pa se močno podaljša tudi življenjska doba same hiše.

CELULOZNA TOPLOTNA IZOLACIJA vgrajena tako, da se ne poseda, omogoča najbolj optimalno toplotno zaščito objekta. Ker lahko celulozna vlakna sprejmejo kar 100% več vodne pare kot les, pri tem pa ostanejo stabilna in ustrezno suha, so najbolj primeren izolacijski material pri gradnji lesenih skeletnih hiš, saj vzdržujejo optimalno vlažnost lesene
konstrukcije, zaradi česar se podaljša njena obstojnost. Ker celulozna izolacija deluje podobno kot glineni ometi se izboljša tudi mikro klima v prostoru.